Rooftopping in Luik

Toen ik enkele maanden geleden dit verlaten torengebouw zag wilde ik er al meteen naar het dak klimmen. Helaas was dat toen niet mogelijk en dus bleef de locatie door mijn hoofd spoken. Gisteren was ik weer in de buurt dus besloten we de locatie nog eens te checken. Dit keer had ik meer geluk en konden we mits wat klimwerk wél in het desbetreffende gebouw komen. We begonnen met z’n 5en aan de tocht naar boven, maar halverwege besloot de rest af te haken. De enige weg naar boven was namelijk via een trapladder van enkele tientallen meter in een zeer krappe koker aan de buitenkant van de liftkoker. Met m’n camera en statief om de schouders begon ik aan de klim naar boven terwijl de rest beneden wachtte. De trapkoker ging minstens even diep naar beneden als naar boven en was zo smal dat ik constant met mijn rug tegen de muur schuurde. Net op de juiste moment met het mooiste licht van de hele dag stond ik boven op het dak. Een kwartiertje later was het mooie licht alweer weg en klom ik in de duisternis weer naar beneden met een voldaan gevoel. Mission Accomplished!

DSC_0564

DSC_0587

Leave a comment