Ghost Bus Tunnel

Deze tunnel, die zich bevindt zich ten midden van een grote stad, is een van de vele van de vele nutteloze projecten in België. 2.5 km metrotunnel werd aangelegd en is vervolgens nooit in gebruik genomen, behalve door de locale busmaatschappij als opslagplaats en reparatieplaats. Er staan talloze oude bussen en trams gestald, waarvan  enkele zeer oude exemplaren behoren tot het cultureel erfgoed van de stad.

Update 1 Februari 2018:

Sinds deze blogpost is de Ghost Bus Tunnel herhaaldelijk op grote nieuws en entertainment websites opgedoken dankzij mediageile Urbexers. Een aantal youtubers zoals Vaeltax en de gasten van StukTV hebben deze locatie ook bezocht, waardoor er nog meer aandacht voor deze locatie ontstond. Ze waren ook zo dom om de ingang te filmen waardoor nu iedereen weet waar de tunnel ligt. Al deze aandacht voor de Ghost Bus Tunnel resulteerde in een hoop graffiti en vandalisme. Hierdoor werd de tunnel ook herhaaldelijk afgesloten. Net nu de aandacht voor deze tunnel weer voorbij was, vond youtuber Vaeltax het nodig om wéér alle aandacht op de tunnel te vestigen met zijn nieuwste video. Op die beelden zien we duidelijk de ravage die alle aandacht veroorzaakt heeft. Alles is vernield en besmeurd met graffiti.  Dit soort mensen en gedrag maken de hele urbex-wereld kapot omdat ze geen respect hebben voor de locaties en alles doen voor media-aandacht en het geld dat ze met dat soort video’s verdienen.

De Ghost bus Tunnel is helaas een ideaal voorbeeld geworden van wat er gebeurt wanneer er niet discreet omgegaan wordt met een locatie en er teveel informatie gedeeld wordt. Daarom een oproep aan iedereen die dit leest om hier zelf de juiste lessen uit te trekken.

Als urbexer is het onze eigen verantwoordelijkheid om dit soort kwetsbare locaties te beschermen van vandalisme wanneer we beeldmateriaal of informatie naar buiten brengen. Wie teveel informatie verspreid of de locatie deelt met onbetrouwbare personen is zelf verantwoordelijk voor de gevolgen hiervan.

Heb je een mening hierover in plaats van de vraag wat de locatie van de ghost bus tunnel is, laat het dan achter in de comments. De locatiegegevens ga je hier toch niet vinden.

Ghost Bus Tunnel

Ghost Bus Tunnel

Ghost Bus Tunnel

Ghost Bus Tunnel


Ghost Bus Tunnel
Ghost Bus Tunnel
Ghost Bus Tunnel


 

20 thoughts on Ghost Bus Tunnel

 1. Beste, ik ben gisteren in XXXX geweest, de grote ingang langs de parking was goed op slot. Was dit toen jij er kwam niet zo of hebben jullie een andere ingang gebruikt/gevonden.

  Mvg gilles

 2. beste ik zoek al een tijd naar de ghost bus tunnel maar vind helaas niet de locatie
  ben zelf veel bezig met fotograferen van verlaten plekken en beschermt erfgoed en zou graag deze ook eens bezoeken
  als u mij misschien zou willen verder helpen met mijn zoek tocht
  al vast bedankt

 3. Hoi Bert, ik ken jouw van die x dat ik met Robert Custers mee ben geweest naar Cheratte. Nu ben ik van plan om de ghostbustunnel te bezoeken maar heb één probleem. Ik weet wel waar deze ghustbustunnel is echter weet ik niet hoe daar binnen te komen komen. Heb jij een tip voor mij? Ik zou daar zo graag eens gaan kijken.

 4. Hey! Zou ik de locatie mogen weten, ik en een 2 andere jonge starters zouden hier graag foto’s nemen van enkele outfits voor te plaatsen op de website van 1 vd starters haar net gestarte mode agentuur. Mvg, Emily

 5. Mag ik van jou de locatie, google is your friend, de goede man heeft al duidelijk aangegeven geen gegevens vrij te geven.
  Als je dit al niet kunt respecteren wie zegt dat je de locaties dan kunt respecteren.
  Doe je best met zoeken, sluit je actief bij forums en groepen aan ga mee oppad verdien het vertrouwen en alles komt goed. Ik heb het ook moeten leren en ben er nog steeds mee bezig !

 6. Afgelopen jaar ben ik hier naar toe gegaan, echter door de vele promotie in de YouTube kanalen is er zeer veel vandalisme gepleegd. Heel veel was kapot gemaakt en alles zat onder de graffiti.
  Zo zonde dat mensen dit niet respecteren

 7. Hoeveel mensen hier vragen voor de locatie…. ik zou voorstellen, voordat jullie hieraan beginnen, al de regels op te zoeken en te lezen wat urbex inhoud…

 8. De tunnel bestaat niet meer, alles is weggebracht naar een andere locatie. tunnel wordt ook definitief afgesloten door aanleg nieuwe tramlijn.

 9. Bedankt voor deze foto’s, zo jammer wat de verkeerde mensen met deze locaties doen…
  zal er zelf niet meer geraken, ik ben blij via deze weg toch gezien te hebben wat een mooie en unieke locatie dit was! 🙂

 10. Ik ben er laatst geweest en ik vind het echt jammer dat die tunnel nu weg is gehaald hij is dicht er is niet eens meer een afrit net zoals ****

Leave a comment