Sentier Karstique, Besain: Een karstlandschap in de Jura

Het Jura gebergte, gelegen in oosten van Frankrijk nabij de Zwitserse grens, is een zogenaamd karstgebergte. De kalksteenformaties in deze regio ontstonden in het gelijknamige geologische tijdperk, dat duurde van 200 miljoen jaar geleden tot 145 miljoen jaar geleden. Door de miljoenen jaren lange invloed van zure regen loste de kalksteen op vele plekken weer op en ontstond er een prachtig grillig karstlandschap waar de Jura om bekend staat.

Le Sentier Karstique, gelegen te Besain nabij Champagnole, is een prachtig bos met een uniek karstlandschap. Vanaf de kleine parkeerplaats loopt er een wandelroute van 4km die je langs alle mooie plekjes door het bos leidt. Hier hebben duidelijk enkele mensen met veel passie de moeite genomen om van dit bos een leuke plek te maken. Alles is namelijk zeer goed aangegeven met zelfgemaakte bordjes en opgefleurd met de nodige creativiteit.

De wandelroute loopt langs diverse “gouffres”, oftewel karstgangen die behoorlijk diep kunnen zijn. Hou daarom zeker je honden aan de lijn en de kinderen in het oog!

 

Leave a comment