Old & Newcastle

In 2011 bracht mijn job als koerier me naar Newcastle-Upon-Tyne in Engeland. Omdat ik enkele dagen later dezelfde goederen toch weer naar België moest brengen besloot ik er enkele dagen te blijven en de stad te verkennen.

Tijdens mijn eerste dag in Newcastle kwam ik terecht in een kleine gallerij, weggestopt in een smal steegje. Binnen vond er een expositie plaats met foto’s van Newcastle tijdens de industriële revolutie daterend uit de periode 1890-1930.  Het waren allemaal foto’s gemaakt van verschillende herkenbare gebouwen en bruggen toen ze nog volop onder constructie waren.

Geïnspireerd door deze expositie liep ik de volgende dagen met een andere blik op de stad rond.
Het viel me op dat er door de hele stad een contrast tussen oud en nieuw zichtbaar was. Datzelfde contrast was ook hetgeen de foto’s op de expositie zo interessant maakte; je zag namelijk hoe de destijds nieuwe bouwwerken sterk contrasteerden met hun omgeving.

Ik besloot dus een eigen hedendaagse serie te maken van Newcastle met sleutelwoord ‘contrast’.

 

Newcastle
Newcastle
Newcastle
Newcastle
Newcastle
Newcastle
Newcastle
Newcastle
Newcastle
Newcastle
Newcastle
Newcastle
Newcastle
Newcastle

Leave a comment