Marokko Deel 6: Chefchaouen, De blauwe stad

Vanuit Fes reisden we nog meer noordelijker, richting de befaamde blauwe stad, Chefchaouen. Wederom hadden we weer een hotelletje gereserveerd via Booking.com temidden van de blauwe medina. Het was er bijzonder druk toen we aankwamen en om de aangewezen parkeerplaats te bereiken moesten we ons navigeren door een drukke, smalle straat met een behoorlijke hellingsgraad en aan beide kanten amper 3cm tussen ruimte tussen de geparkeerde auto’s. Het kostte bijna de koppeling toen we weer een héél eind achterwaarts terug de steile helling opmoesten om een andere auto weer door te laten. Uiteindelijk konden we ons toch verzekeren van een parkeerplek op de kleine, overvolle parking, maar me moesten dan wel de sleutel afgeven aan de parkeerwachter zodat hij onze auto kon verplaatsen indien nodig. Dit had ik toch maar liever niet en na enig overleg kon ik hem overtuigen om een andere wagen te verplaatsen zodat we zelf ook ongehinderd konden parkeren. Zodoende moest ik een nieuwe VW Golf van een onbekende Marokkaan verplaatsen uit een parking met slechts 10cm aan alle kanten.

 

Onze riad was gelegen in de oude Medina, op slechts 5 minuten wandelen van het marktplein. Onderweg vind je talloze leuke winkeltjes met lokale producten, kleren en souveniers.

 

Onze avonden in Chefchaouen brachten we door op het marktplein waar we konden genieten van live muziek door straatmuzikanten. We ontmoetten er ook een hele hoop leuke mensen, waaronder Attina, die enkele dagen later met ons weer zou terugreizen naar Marrakech.

Leave a comment