Een roadtripje door de voerstreek

Ik ben haast te beschaamd om te bekennen dat ik nog nooit in de voerstreek geweest was. Vrijdag was het een prachtige lente-dag en dus de ideale gelegenheid om daar eens verandering in te brengen. De eerste bestemming van onze trip was Kasteel de Borg in het Nederlandse Eijsden. Het kasteel dateert uit 1636 en werd gebouwd in de Maaslandse Renaissance stijl.

Het Kasteel van Eijsden is volledig omgeven met een slotgracht, waardoor het een echte waterburcht is.

 

De volgende bestemming op onze route was Fort Aubin-Neufchâteau. Dit was een van de vele forten die deel uitmaakten van de fortengordel rond Luik, dat gebouw werd tussen 1935 en 1940. Het fort speelde een belangrijke rol tijdens de duitse 18-daagse veldtocht. Na 11 dagen van constante bombardementen door duitse Stuka-Bommenwerpers kwam het fort ten val. Doch werd er ernstige weerstand geboden en werden er meer dan 15.000 granaten afgevuurd vanuit het fort, waardoor de opmars van de duitsers aanzienlijk vertraagd werd.

Vlakbij het fort kan je genieten van dit prachtige uitzicht:

Onze route brengt ons doorheen de pittoreske dorpjes in het heuvellandschap uiteindelijk naar het prachtig gelegen kasteel van Beusdael te Sippenaeken.

 

Leave a comment