logo

48u in Thessaloniki

Thessaloniki

Griekenland

Thessaloniki, een bruisende studentenstad aan de Griekse kust met een rijke geschiedenis. Dat klonk wel goed in de oren bij het boeken van een goedkope tussenstop vanuit Jordanië tot België. Als er dan toch geen rechtstreekse vluchten zijn kan je maar beter ergens een lay-over boeken. Zo kwam ik dus in Griekenland's tweede grootste stad terecht.

De stad is een heuse metropool en door het Griekse alfabet waan je jezelf in een compleet andere cultuur. Zelfs de Google Lens app kreeg het niet vertaald, terwijl Arabisch schrift geen enkel probleem vormt. We arriveerden vrijdag rond middernacht in de stad en zagen vooral jongeren op straat die onderweg waren of terugkwamen van een feestje. Er heerst een duidelijke alternatieve subcultuur zoals bij ons in Gent ook wel het geval is. Alleen is Gent een pak fotogenieker dan Thessaloniki.

Veel toeristische trekpleisters zijn er niet in de stad. Wel zijn er veel kerken en zelfs de  jongeren die er op zondagmiddag langslopen maken snel een kruisje. We brengen de dag door met slenteren door de stad en belanden langs de kade. Van hieruit lopen we  tot aan de "Witte Toren", waar iets verderop het kunstwerk met de Paraplu's ligt waar iedereen een instagramfoto maakt. Zo boeiend vinden we het allemaal niet, dus lopen we omhoog naar het Eptapyrgio kasteel wat een van de mooiste uitzichtpinten van de stad zou zijn.

Om eerlijk te zijn, zo héél boeiend vond ik Thessaloniki niet. Het is wel een leuke stad om gezien en ervaren te hebben, maar veel te zien en te doen is er niet echt. Onze zondagmiddag besteedden we dan maar met chillen langs de kade en een wandeling door de stad, voordat we naar de luchthaven moesten om onze vlucht naar België te halen.

Desondanks vond ik Thessaloniki wel een aangename stad. Ik ben er zeker van dat de sfeer alleen maar gezelliger is in de zomer. Maar tijdens een winters bezoek heb je het op 48u wel meer dan gezien.

Leave a comment