Troglofoto

Ondergrondse fotografie in verlaten groeves, mijnen en grotten.

Ondergrondse Fotografie

Reeds 15 jaar duik ik de pas en te onpas ondergronds, om er te dwalen door de tijd in oude kalksteengroeves of verlaten mijnen. Inmiddels staat de teller op meer dan 200 bezochte ontginningen in 5 verschillende landen. Vaak neem ik de camera mee om het unieke landschap vast te leggen op beeld. Deze foto's worden regelmatig gebruikt in diverse lezingen, publicaties, exposities of info-panelen met betrekking tot het ondergrondse.

Het ondergronds fotograferen is vaak een behoorlijke klus in zeer moeilijke omstandigheden. De bereikbaarheid is namelijk niet altijd optimaal en het gebruikte materiaal wordt vaak blootgesteld aan zeer stoffige omstandigheden. Ook het belichten van de foto's kan een tijdrovende klus zijn. Het is niet ongebruikelijk om een sluitertijd van 5 tot zelfs meer dan 15 minuten te hebben voor 1 foto.

Hieronder vind je van mijn uitgebreide en steeds groeiende collectie foto's uit diverse ondergrondse kalksteengroeves en mijnen in binnen en buitenland. Wens je een van mijn foto's te gebruiken of zou je graag een print willen? Neem dan even contact met me op.

Thema's

Recently updated portfolios