Chefchaouen

Chefchaouen, Marokko

De Blauwe Stad

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Over Chefchaouen:

Het stadje Chefchaouen, gelegen in het rifgebergte van Marokko, ontstond in de 15e eeuw. Ter bescherming tegen de Portugese kolonisators richtten de lokale berberstammen een zogenaamde Kasbah op. In de loop van de jaren werden er tal van huizen gebouwd rondom het fort en ontstond de "medina". Door de eeuwen heen kende Essaouira een grote instroom van Moorse en Joodse vluchtelingen uit Andalusië. Zij brachten het gebruik met zich mee om hun huizen blauw te verven. Na het oprichten van de Israëlische staat zijn de meeste Joden uit Essaouira weggetrokken, doch het gebruik om de huisjes blauw te verven blijft in stand gehouden door de lokale bevolking.  Meer info vind je op mijn reisblog over Chefchaouen.

Prints

Op zoek naar een art print of canvas van Chefchaouen in Marokko? Dan ben je aan het juiste adres. Bovenstaande foto's zijn op verzoek beschikbaar als print of wanddecoratie in diverse afmetingen. Voor meer info, neem even contact met me op.

Gebruikslicentie

Op zoek naar foto's Chefchaouen in Marokko om te gebruiken bij uw volgend project of publicatie? Dat kan door een gebruikslicentie aan te schaffen. Zowel royalty-free als Rights-Managed licenties zijn beschikbaar. Neem contact op voor meer tarieven en meer info.

Recently updated portfolios