Amman, Jordanië

Amman

Hoofdstad van Jordanië

Amman is de hoofdstad van Jordanië. De stad ligt in het noord-oosten van het land enkele tientallen kilometer verwijderd van de Palestijnse grens (Westelijke Jordaanoever). Ook de grens met Syrie is maar een 65km verwijderd. De nabijheid van deze conflictgebieden roept vaak vragen over de veiligheid op bij reizigers, maar niets is minder waar, Jordanië is een stabiel en veilig land waar je als reiziger niets hoeft te vrezen!

Een reis naar Jordanië begint en of eindigt meestal in Amman, aangezien het samen met Akaba practisch de enige toeristische 'poorten' naar dit prachtige land zijn. De stad zelf is zoals te verwachten valt best wel druk met véél auto's. Taxi's toeteren op iedere voetganger die ze zien en dat gaat bijna de hele nacht zo door. De mensen op straat zijn gelukkig niet zo opdringerig als in Marokko, waardoor je haast ongestoord langs de vele winkeltjes en kraampjes kan lopen zonder opdringerige verkopers. De prijzen zijn natuurlijk onderhandelbaar, want desondanks hoe vriendelijk de Jordanen zijn, ze lijken je voor alles en bijna overal toeristenprijzen te willen aanrekenen.

0
0

De stad en de straatjes zelf zijn niet zo heel fotogeniek, maar de uitzichten vanaf de historische sites des te meer. De toegang tot het Romeins Theater en de Citadel van Amman zijn inbegrepen in de "Jordan Pass", wat ongetwijfeld de goedkoopste manier is om het land te verkennen én je toeristen visum te krijgen.

0
0
0
0

De Citadel van Amman biedt een prachtig overzicht over het Romeinse Amfitheater en de rest van de stad. In het archeologisch museum kan je een indrukwekkende collectie aan archeologische vondsten vinden die teruggaan tot in de bronstijd. Tijdens ons bezoek aan Amman was het nogal regenachtig en winderig, wat niet zo gek is in Februari. Het park sluit rond 18u00 maar we zijn zo lang mogelijk gebleven in afwachting om op zo'n bewolkte dag toch wat mooi avondlicht te vangen.

0
0
0
0
0
0

Practische Informatie:

Toeristenvisum voor Jordanië: Om Jordanië te bezoeken heb je een toeristenvisum nodig. Als je zoals ons meer dan 3 dagen in het land verblijft en een aantal toeristische sites wil bezoeken is de Jordan Pass de goedkoopste optie. Met deze pas heb je toegang tot historische plaatsen zoals in Amman, Jerash, Petra, Wadi Rum etc..

Accommodatie: Wij kozen voor Cliff Hostel, wat zo'n beetje de goedkoopste hostel in de stad is. De hostel ligt verscholen in een steegje en ziet er behoorlijk ouderwets uit, maar het was er zuiver en het voldeed aan de basis-behoeftes: Slapen & Douchen.

Eettip: Vlak tegenover onze hostel was een restaurantje gelegen dat achteraf gezien het lekkerste en goedkoopste eten serveerde wat we in Jordanië gehad hebben. Hachem Restaurant is mijn absolute aanrader voor lekker en goedkoop Jordaans eten! Men spreekt er amper Engels en er is niet echt een menu. Gewoon gaan zitten en wat volgt zijn verschillende kommetjes met groenten, humus en de lekkerste falafel die ik al gehad heb.

Meer over Jordanië

februari 25, 2020

Jordanië: Wadi Rum Desert

De Wadi Rum woestijn is een prachtige vallei van zandsteen en graniet. Ze bevindt...
februari 23, 2020

Petra, Jordanië; Een van de zeven wereldwonderen

Als een van de 7 wereldwonderen is Petra in Jordanië een bestemming die iedere...
februari 19, 2020

Jerash, Jordanië

Jerash ligt zo’n 45km ten noorden van Amman en herbergt een van de vele...
februari 19, 2020

Amman, Jordanië

Amman is de hoofdstad van Jordanië. De stad ligt in het noord-oosten van het...

Leave a comment