48u Sneeuw in Boekarest

48u sneeuw in Boekarest

Roemenië

Amper 2 weken na terugkomst van Marokko, vertrok ik weer naar Charleroi Airport met de backpack weer helemaal volgeladen. Dit keer met Mark, die nog maar net 2 dagen terug was van Malta. Onze uiteindelijke bestemming was Jordanië, maar op de heenreis kozen we voor een 48u durende tussenstop in Bucharest (Boekarest) , Roemenië.  Meteen na aankomst werden we verwelkomt met de eerste sneeuwvlokken, die zich in de daarop volgende uren ontwikkelden door een aanzienlijk pak sneeuw.

Bucharest is een stad vol grote en zware gebouwen. De stad huisvest dan ook letterlijk het grootste gebouw van Europa en zwaarste gebouw ter wereld; Het Parlementspaleis.

0
0
0

Ook de andere gebouwen in de stad voelen zwaar aan. In combinatie met de sneeuw schreeuwden de foto's die ik overdag maakte om een bewerking in zwart-wit.

De sneeuwval maakte meteen een van de probleempunten van de stad duidelijk. Er is geen deftig afwateringssysteem en er zijn talloze putten die volstromen met water. Op vele plekken is de straat oversteken onmogelijk door de plassen die er staan. Gelukkig is het hier in de zomer een pak warmer en komt dit probleem voornamelijk in de winter voor.

Leave a comment