logo

Weekendje Fumay en Fondry des Chiens

Al enkele weken geleden had ik met Samana afgesproken om weer eens een weekendje te gaan kamperen. Waarheen maakte ons weinig uit, als we maar een weekendje weg zijn. Pas nadat we het busje ingeladen hadden en ik de sleutel in het contact stak beslisten we welke richting we zouden uitrijden. We kozen voor Fumay, een gezellig dorpje in de meander van de Maas, vlak over de franse grens en stelden onze bestemming in naar de lokale camping municipal.

De weersvoorspellingen voor zaterdag waren niet al te best, dus begonnen we de dag met een wandeling door Fumay:

 

Nadat we Fumay zo’n beetje gezien hadden reden we door naar het volgende dorp “Haybes”.

Onderweg waren we Chateau de Hierges al eens gepasseerd, een oud middeleeuws kasteel, dat zeker wel een ommetje waard is.

Als kers op de taart bezochten we zondag, vooraleer we weer naar huis reden, Fondry des Chiens in Viroinval. Dit is een opmerkelijke doline in het landschap, waar eeuwenlang ijzererts ontgonnen werd. De doline ontstond miljoenen jaren geleden, wellicht door de inwerking van zure regen op de kalklaag. Dit uniek stukje Belgische natuur stond al een hele tijd op mijn lijstje. Het ravijn is ongeveer 100m lang en 20meter diep. De liefhebbers kunnen er zeer avontuurlijke wandelingen maken tussen de rotsen en zelf enkele kleine grotjes ontdekken.

 

Leave a comment